marți, 30 aprilie 2013

Machiajul de seara VS Machiajul de mireasaMachiajul de mireasa ...unul dintre principalele motive de neliniste ale fericitelor in prag de nunta.

Elegant si suav,personalizat si pretentios...este un argument forte,alaturi de cuafura si rochia de mireasa, in crearea imaginii perfecte,pe care multe dintre noi o visam inca din copilarie.


Arta machiajului are reguli,insa nu si limite...si ratacite printre atatea tipuri de make up si liste de preturi,unele mirese se intreaba daca in acea zi speciala e permis sa poarte un machiaj de seara,sau se merita ''investitia'' intr-un machiaj destinat anume acestei ocazii...

Doar la prima vedere pare o simpla formula de a ridica preturile pentru acest serviciu.De fapt,machiajul de mireasa necesita foarte multa atentie si migala din partea make-up artistului.Este machiajul pe care ''il ve-ti purta'' printre decenii,in pozele de nunta si filmari si trebuie sa fie ideal.

Este un machiaj specializat si e necesar sa va reprezinte.Persoana care sa va ocupa de el trebuie ''sa va intre sub piele'' si sa intuiasca care ar fi modelul si nuantele pe care le ve-ti purta cu drag... sigur,sa ia in considerare tipul fetei, tendintele,croiala rochiei,tema cromatica a nuntii,accesoriile miresei.

Folosirea produselor profesionale speciale asigura o rezistenta sporita acestui tip de machiaj (pana la 24h),iar makeup-ul de seara cere o rezistenta de doar 8h-12h. Se tine cont si de amalgamul de emotii a celei care il poarta,iar pentru a impiedica lacrimile de fericire (sau transpiratia)  sa fure din perfectiunea miresei,se foloseste cosmetica waterproof (rezistenta la apa).

In ziua nuntii,mireasa va fi mereu in atentia aparatelor foto si video,si daca machiajul de seara permite utilizarea fardului cu sclipici si mult sidef,in cazul celui purtat de o mireasa se cere folosirea culorilor mate,cu care se lucreaza mai greu (trecerile fine dintr-o nuanta in alta necesita mai mult efort,la fel sa si retusarile si finisajele).Fonul de ten,pudra se folosesc la fel,mate.
Fonul de ten trebuie sa fie identic cu nuanta pielii si ,pentru miresele cu pielea problematica,se prelungeste pe decolteu ,umeri sau chiar spate daca rochia o cere. Fardul de obraz trebuie sa confere naturalete si prospetime, aplicarea genelor false este optionala, dar efectul este de neinlocuit.

Mireasa trebuie sa arate perfect atat la lumina naturala,cat si la cea artificila.In cazul machiajului de seara se permit culori foarte stridente si texturi cremoase,pe cand cel de mireasa se executa intr-o maniera mai rafinata,insa cu destula intensitate a culorii.E preferabil sa fie realizat la lumina zilei, deoarece cea a unui bec de incandescenta e slaba  si ascunde multe imperfectiuni.


 Pozele insa sunt cele ce vor trada toate defectele unui machiaj prost realizat. Si tot pentru poze machiajul de nunta trebuie sa fie mai pronuntat decat doreste mireasa deoarece camera foto (si video) ''fura '' 40-60 % din culoarea lui ...ca rezultat,un makeup finuţ in fotografii nu va fi deloc vizibil,iar mireasa va arata palida si ''ştearsa".
 Tehnicile, produsele, tonurile sunt diferite, asa cum am mentionat.Timpul de realizare a unui machiaj de seara variaza in functie de complexitatea lui intre 60 si 90 minute,pe cand unele  machiajele de mireasa cer multa migala si au o durata de realizare  cuprinza intre  90-120 minute! Aici totul depinde de starea tenului miresei,forma necesara a machiajului,necesitatea de a modela sau nu sprancenele si sensibilitatea ochilor.


Si un ultim sfat: ingrijiti intes tenul cel putin 3 luni inainte de nunta.E foarte importanta hidratarea si exfolierea.Iar cu 4-7 zile inainte de eveniment rasfatati-va faţa si decolteul cu un peeling usor care va inlatura celulele moarte de la suprafata pielii si va va asigura o aderenta frumoasa si uniforma a fonului de ten.

In speranta ca v-am fost utila.

2 comentarii: